Kollektion: Benjamin Benoit

Benjamin Benoit

Benjamin Benoit, fjerde generation på Cellier Saint Benoit i Pupillin, Jura, overtog driften i 2019 i en alder af blot 23 år, efter sin fars pludselige død. Han er uddannet i vitikultur og ønologi i Beaune og har undervejs lært af nogle af Bourgognes dygtigste vinmagere - bl.a. Charles Lachaux, Amélie Berthaut og Nicolas Faure – og har endda lavet en vintage i Marlborough, New Zealand.

Mand bag terroir-vinene

Med ansvar for familiens ca. 6,25 hektar stejle marker - inklusive stokke plantet i 1938 - har Benjamin omlagt arbejdet til organisk og bæredygtig drift. I kælderen arbejder han med spontan gæring, ingen eller meget lav svovl og gamle træfade. Det hele handler om at lade vinene udtrykke deres oprindelse - og det gør de.

Ploussard-forkæmper og præcisionsvinkler

Benjamin er særligt kendt for sin kærlighed til ploussard, og flasker mindst 6 forskellige parceller separat - nogle år helt ned under 300 flasker pr. parcel. Derudover laver han ranke chardonnayer (3 cuvéer), elegante pinot noir (1 cuvée) og trousseau (2 cuvéer) samt savagnin i både ouillé- og voile-stil. Det er vine med præcision, friskhed og terroir i højsædet.

Anerkendt stjerne i en meget ung alder

Han blev allerede i 2021 kåret som ’Jura Winemaker of the Year’ i Frankrig, og siden er interessen kun vokset. I dag regnes han som en af de mest lovende vinmagere i hele regionen.

Små mængder - stor efterspørgsel

Produktionen er minimal, og efterspørgslen er tårnhøj. Du er velkommen til at kontakte os, for at høre om vilkår for tildeling. Hvis vi har flere vine på lager :)