0

PETER BURENS

SaarWeinGut Peter Burens – Et ægte garagevineri

Peter Burens holder til i Saar i det sydlige Mosel. Her har en et lillebitte vineri i en garage i Saarburg (ja, du læste rigtigt), hvor han producerer 6000-8000 flasker helt fantastisk riesling fra sine mikroskopiske 0,7 ha vinmarker.

Inden Peter startede sit eget vineri i 2015, var han rundt og arbejde for en række prominente producenter som Schloss Saarstein i Saarstein, Hans Wirsching i Iphofen samt ingen ringere end Florian Lauer (fra Weingut Peter Lauer i Ayl), der i dag agerer mentor for Peter. Derudover har han også arbejdet et år i Oregon hos J. Christopher Wines arrangeret af Ernst Loosen.

Gamle stokke på stejle marker

Det kan godt være, at Peter Burens ikke råder over ret meget jord, men de små vinmarker, han har, er til gengæld af høj kvalitet.

Al hans riesling kommer fra Große Lage (Tysklands svar på Grand Cru) marken, Schonfels, fordelt på Auf Schonfels og Ayler Schonfels, hvor vinstokkene er over 40 år gamle på begge parceller. De ultra stejle marker sydøstvendte og ligger langs Saar, som er en biflod til Mosel-floden. Jordbunden er fyldt med kalk, som holder på varmen og er med til at sikre en god modenhed i druerne og ikke mindst en flot mineralitet i vinene.

Magisk riesling fra Mosel

Stilmæssigt er der tale om traditionel Mosel-riesling med masser af nerve og mineralitet. Det er slanke og aromatiske vine med høj syre, og der arbejdes med sødmegraderne trocken, feinherb og kabinett (hhv. tør, halvtør og sød), mens der i de ekstra gode årgange laves en spätlese i stedet for kabinett. Fælles for alle vinene er den knivskarpe og mundvandsdrivende syre, en vanvittig flot syre-/sødmebalance og ikke mindst en utrolig høj drikbarhed.

Læs mere

 

Lyder det interessant?

Find prisliste og bestil dine vine lige her

Vinene fra SaarWeinGut Peter Burens 

Grauburgunder Feinherb

Udover riesling, laver Peter Burens også en enkelt Grauburgunder med 12g/l restsukker, hvilket giver en frisk og ukompliceret vin med en snert sødme. Du får noter af hybenrose, citrusfrugter og pære, med en cremet og behagelig tekstur, der afsluttes af en sprudlende syre og friskhed.

Riesling Filtriert Trocken

Her får du en tør og meget mineralsk riesling med blot 8g/l restsukker og en dejlig høj syre. Der er noter af blåbær, citron- og grapeskal, pære og knuste kalksten, en dejlig cremet mundfølelse samt god længde med masser af citrusskal.

5,5/7 hos Houlberg: “Vildt godt fund til alle syrebasseelskere”

Riesling Kabinett Feinherb

Her får du en halvtør riesling med 17g/l restsukker på blot 10,5%. Frugten springer op af glasset med noter af pære, hyldeblomst og ferskner, og det hele bliver holdt i skak af den fantastiske syre, som kendetegner Peter Burens’ vine.

Riesling Kabinett Fruchtig

Samme stil som Kabinett Feinherb, blot med mere sødme (50g/l restsukker). Her får du masser af skøn, moden frugt med noter af hyldeblomst, ferskner, abrikos og citrusfrugt. Flot koncentration med en sprudlende syre. I de ekstra gode årgang, laves der er en spätlese i stedet for denne kabinett, hvilket var tilfældet i 2018.

Vil du gerne bestille vine?

Find prisliste og bestil dine vine lige her