0

CHAMPAGNE LOINTIER

Champagne Lointier kan mere end de fleste

Bag navnet Lointier står Hélène og Jean-Baptiste Lointier, der producerer beskedne 3000 flasker om året. De holder til i Crezancy, der ligger i den vestligste del af Vallée de la Marne, blot 100km øst for Paris. Her har de siden 2007 kultiveret 3 ha med pinot noir og meunier, og indtil 2016 blev alle druer solgt til andre producenter.

I 2016 besluttede de sig for at begynde at producere enkeltmarkschampagne af deres egne druer. Ambitionen var klar: det skulle være “low intervention” champagne, hvor markerne dyrkes med respekt for naturen, alle druer høstes i hånden, og vinene vinificeres på egetræsfade og amforaer.

En stil vi elsker

Hos Lointier er stilen dejligt ligetil: det hele er extra brut (altså lav dosage). Betyder det, at vinen er ekstra sur? Nej, bestemt ikke. Det betyder blot, at der stilles højere krav til druematerialet og dermed også vinmageren, hvis resultatet skal blive rigtig godt, for så er der nemlig ikke noget sukker at skjule fejlene bag. Dette lever Jean-Baptiste og Hélène dog fuldt op til. Når du smager deres vine, så er du ikke et sekund i tvivl om, at de har styr på deres ting.

Du vil opleve en tilstedeværende syre i vinene, som man generelt gør det med kvalitetsvine fra Champagne, men også på et niveau hvor du lige bemærker, at der sker endnu mere, end du er vant til. Vinene har nemlig både en utrolig flot balance samt masser af personlighed – og det er dét, vi godt kan lide! Vine der skiller sig ud og samtidig smager fantastisk!

En årlig produktion på 3000 flasker

Med en mikroskopisk produktion på blot 3000 flasker er det begrænset, hvor mange forskellige cuvéer, det kan blive til. Indtil videre er der blot tre forskellige cuvéer, og det er endda de første vine, Lointier har frigivet under eget navn. Vinene er på en base fra 2016, de er ufiltreret, klares ikke, og der er brugt minimale mængder svovl. Ingen af vinene har gennemgået malolaktisk gæring.

Undrer du dig over logoet og navnene på de forskellige cuvéer, så har de valgt en bi som logo af den simple årsag, at de også er biavlere. Derfor er champagnerne også navngivet efter forskellige biarter.

Læs mere

Lyder det interessant?

Find prisliste og bestil dine vine lige her

Vinene fra Champagne Lointier

Med vinene fra Champagne Lointier vil du få meget ligefrem, frugtdrevne og syreholdige vine. Intensiteten er imponerende. 
Det er vin, som bare giver og giver.

Mellifera

100% pinot noir fra 13 år gamle vinstokke, der vokser på brun kalksten. Næsen er meget frugtfuld og pinot-dreven, og vinen er utroligt behagelig at drikke. En champagne for de fleste. 

Mosten har fået 11 mdr. på bærmen på 5 år gamle egetræsfade efterfulgt af 32 mdr. andengæring i kælderen. Dosage er 1,5g/l, og der er blot lavet 1236 flasker.

Causica

Frisk og imponerende ren vin med en utroligt tilstedeværende frugt og mineralitet i næsen. Spandevis af gul stenfrugt, surkirsebær, moden pære og nyplukkede grønne æbler. Cremet tekstur i munden, intens og sitrende syre der alt sammen er i en smuk balance. Flot og præcis champagne.

100% meunier fra 38 år gamle vinstokke, der vokser på brun kalksten. Mosten har fået 11 mdr. på bærmen på 5 år gamle egetræsfade og amforaer (50/50) efterfulgt af 22 mdr. andengæring i kælderen. Dosage er 3g/l, og der er lavet 677 flasker.

Causica Rosé de Saignée

Fra første duft er du ikke i tvivl: det her er propfuld af de rødeste og mest solmodne jordbær, skovbær og lidt hindbær. Frugten nærmest vælter ud af glasset, men kun på den behagelige facon. Mundfylden er fænomenal, fyldig og rygklappende. Det her er vin der behager, men det har også en markant syre, som sørger for at det hele ikke bliver for blødt. Fyldig, frugtdreven og mesterlig rosé-champagne.

100% meunier fra 12 år gamle vinstokke, der vokser på brun kalksten. Druerne er afstilket og har macereret i 12 timer, hvorefter mosten har fået 11 mdr. på bærmen på 5 år gamle egetræsfade efterfulgt af 22 mdr. andengæring i kælderen. Dosage er 3g/l, og der er lavet 630 flasker.

Vil du gerne bestille vine?

Find prisliste og bestil dine vine lige her