0

CELLIER SAINT BENOIT

Benjamin Benoit fra Cellier Saint Benoit – Fremadstormende stjernefrø fra Jura

Benjamin er fjerde generation ved Cellier Saint Benoit i en alder af blot 25 år. Han holder til i landsbyen Pupillin i Arbois. Vineriet blev grundlagt i 2003, og siden 2004 er de første vine fra Cellier Saint Benoit blevet frigivet fra eget hus. Hidtil havde familien solgt druerne til store kooperativer.

I forbindelse med Denis Benoits (faderen) død, overtog Benjamin produktionen, og den er i fuld gang med at blive omlagt til en bæredygtig og naturvenlig produktionsform. Benjamin Benoit råder over blot 6 ha stejle marker, hvor du finder chardonnay, pinot noir, trousseau, ploussard og savagnin – altså alle de rigtige druer, hvis man spørger os.

Vinene er meget lavt svovlet, hvis overhovedet, og inspirationen til vinene findes i Bourgogne, hvor Benjamin også har studeret. Det er blandt andet derfor at der hovedsageligt findes enkeltmarksvine fra Benjamin – noget vi i høj grad bifalder, da man på den led virkelig får lov at dykke ned i terroiret i Jura.

Læs mere

 

Lyder det interessant?

Find prisliste og bestil dine vine lige her

Vinene fra Cellier Saint Benoit

 Du vil med Benjamins vine opleve noget af det lækreste, Jura har at byde på. Der gemmer sig store oplevelser, hvis du giver vinene tid i både glas og på langs ved opbevaring, men også et par hyggelige stunder, hvor saften ruller indenbords lidt hurtigere. Vinene mestrer begge dele til fulde.

Chardonnay "La Marcette"

Lækker og fed næse med noter af gule modne pærer, friskt smør og en smule røg. Skøn og cremet tekstur, gule stenfrugter, mere moden pære og en fantastisk sitrende syre. Det her er ren og præcis chardonnay fra Jura, og det er fra en purung vinmager. Det her er stor vin nu, og det bliver kun større. 38 år gamle stokke fra marken ‘La Marcette’, spontangæret, lavt svovlet og intet nyt fad.

Ploussard "Côte de Feule"

Fra marken Côte de Feule, hvor stokkene er plantet i 1987.

Ploussard "Les Viandris"

Fra marken Les Viandris, hvor stokkene er plantet i 1970.

Trousseau "Gryphées"

Fra markerne Côte de Feule og Fonteneille, hvor stokkene er plantet i hhv. 1987 og 2005.

Pinot Noir "Courbes Raies"

Fuld smæk på jordbærjuicen, dejlig smag og duft af blommer der har karamelliseret længe på en pande, uden det bliver marmeladeagtigt. Let underskov, en luftighed og urtethed, som er dragende, og lidt frugtskræller og et pænt præg af kalket jord.
Let og saftigt som bare pokker, vi kunne bælle seriøse mængder af det her.

Fra marken Corbes Raises, hvor stokkene er plantet i hhv. 1969 og 1995.

Vin Jaune 2011

Hentet i kælderen hos Benjamin. Ikke smagt endnu, men for jer, der elsker Vin Jaune, er dette en unik mulighed for at prøve noget historie på flaske.

Vil du gerne bestille vine?

Find prisliste og bestil dine vine lige her